Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

Coatingvloer

De epoxy coatingvloer van Vloercoatingexpert, onverwoestbaar en chemisch belastbaar

Elke epoxy coatingvloer van Vloercoatingexpert is slijtvast en volledig naadloos aan te brengen. De coatingvloer is 0,2 tot 0,3 millimeter dik en geschikt voor oneindig veel ruimtes en toepassingen. De epoxylaag wordt direct op de werkvloer aangebracht, door twee componenten te mengen. De applicatie van coatingvloer moet in één keer gebeuren vanwege de snelle droogtijd. Een goede voorbereiding is daarom essentieel. Allereerst moet er worden gekeken of de ondergrond stabiel en vormvast is. De ondergrond moet schoon, stofvrij en zonder scheuren zijn. Betonresten en andere oneffenheden worden eerst verwijderd door de ondergrond te schuren. Verontreiniging in bestaande ruimtes wordt verwijderd doormiddel van vlamstralen. Wanneer de bestaande vloer te glad is kan het noodzakelijk zijn om deze eerst op te ruwen, zodat de uiteindelijke coatingvloer beter hecht.

Het verschil tussen een epoxy gietvloer en een epoxy coatingvloer

Een epoxy coating wordt veel gebruikt bij renovaties van betonnen vloeren of voor extra bescherming van bestaande vloeren. Een coatingvloer heeft een veel dunnere laagdikte (0,1-0,3 mm) dan een gietvloer. Een epoxy gietvloer is opgebouwd uit meerdere lagen, waar eventueel gekleurde kwarts of vlokjes in verwerkt kunnen worden voor een persoonlijke touch. De epoxy coatingvloer is doorgaans ook 1-laags toe te passen, droogt een stuk sneller en is bovendien goedkoper. Deze coating is ideaal om bijvoorbeeld magazijnen of parkeergarages eenvoudig een extra beschermende laag te geven.

Vloercoatingexpert heeft een ruim assortiment vloercoatings, we zullen een paar van onze toppers voor u op een rijtje zetten:

– Antislip coatingvloeren
– Waterhoudende coatingvloeren
– Antistatische (ESD) vloercoatings
– Industriële coatingvloeren
– Verschillende esthetische coatingvloeren

Wat hebben deze speciale coatingvloeren u te bieden?

In ruimtes waar gebruiksvriendelijkheid en extra vloerweerstand noodzakelijk zijn, is een antislip coatingvloer de ideale oplossing. In ruimtes die aan een buitenruimte grenzen of waar veel met vloeistoffen en vetten gewerkt wordt, is een antislip coatingvloer eigenlijk onmisbaar. De antislip coating wordt daarom veel toegepast in garagebedrijven, magazijnen, hellingbanen en ruimtes waar veel menselijk en materieel verkeer voorkomt. De antislip coating is reukarm en vrij van oplosmiddelen. Een ander type coating, is de waterhoudende of watergedragen coating. Deze coating is minder geschikt voor ruimtes waar met olie en chemicaliën gewerkt wordt, omdat de coating dampdoorlatend is. Een andere afwerking is de antistatische, ofwel ESD (=Electro Static Discharge) coatingvloer. Deze vloerafwerking zorgt voor de veilige afvoer van statische elektriciteit en wordt toegepast in bijvoorbeeld operatieruimtes of serverruimtes waar gevoelige elektronica of apparaten niet in aanraking mogen komen met statische elektriciteit.