Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

Epoxy coating

De voordelen van de hoogwaardige epoxy coatings van Vloercoatingexpert

Epoxyharsen of epoxy coatings bestaan uit ijzersterke thermohardende kunststoffen. Twee koolstofatomen en één zuurstofatoom gecombineerd in een ringvormige structuur zorgen voor een unieke scheikundige verbinding. Het resultaat is een zeer solide epoxy met eindeloos veel toepassingen. De waardevolle eigenschappen van epoxy werden decennia geleden ontdekt in de boten- en vliegtuigindustrie. In deze industrieën wordt tegenwoordig epoxy nog steeds gebruikt bij het fabriceren van lichte waterdichte composieten en superieure poederlak en lijm. Een epoxy coating is maar liefst tweemaal zo sterk als beton, heeft een twee keer zo grote druk- en treksterkte. Toch is epoxy vele malen lichter. De verrassend duurzame kwaliteiten van epoxy blijken ook uitstekend toepasbaar in de vloerenbranche. Epoxy coating zijn bij uitstek geschikt voor het beschermen van betonnen vloeren, maar ook wanden van gebouwen. Inmiddels kunnen we een epoxy coating op bijna iedere ondergrond aanbrengen. Uiteraard dient de ondergrond op de juiste manier geprepareerd te worden en moet de coating onder de juiste omgevingscondities worden aangebracht.

Ook voor speciale antislip epoxy coatings en ESD vloeren

Twee toepassingsmogelijkheden van epoxy coatings verdienen extra aandacht. De speciale antislip coating en de ESD-vloer. Voor bedrijven waar gewerkt wordt met gevoelige apparatuur en waar statische lading moet worden vermeden, is de ESD epoxy coating dè oplossing. Deze antistatische vloerafwerking geleidt de statische elektriciteit rechtstreeks naar vaste punten in de vloer. De ESD epoxy coating garandeert de veiligheid van mensen en apparatuur in bijvoorbeeld de elektronica industrie, operatiekamers of in een serverruimte. Antislip epoxy coatings zorgen voor extra veiligheid op plaatsen waar slipgevaar op de loer ligt. De antislip coating heeft een dikte van 0,15 mm en zorgt voor extra grip bij hellingbanen, looppaden, galerijen en in werkplaatsen waar geknoeid wordt met olie of glibberige vloeistoffen.

Onze epoxy coatings, ideaal afwerkingsproduct voor fabrieken en werkplaatsen

Een epoxy vloercoating is een must voor fabrieken, industrieën en bijvoorbeeld garagebedrijven waar gewerkt wordt met chemische stoffen. De regelgeving en veiligheidsvoorschriften voor bedrijven waar met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt, worden steeds strenger en ook milieu eisen en maatregelen die de veiligheid van werknemers moeten waarborgen worden steeds strakker gehandhaafd. Epoxy coatings zijn dè oplossing voor een veilige werkomgeving in fabrieken. Een epoxy vloer is bijzonder sterk en duurzaam, ook bij fabrieksvloeren die zwaar belast worden. De epoxycoating is vuilafstotend, vloeistofdicht en eenvoudig schoon te houden, waardoor gevaarlijke en agressieve chemicaliën niet de kans krijgen om in de vloer te dringen.

Vloercoatingexpert.nl denkt met u mee over de voor u meest optimale epoxy coating

Zoveel bedrijven, zoveel verschillende epoxy oplossingen. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring op het gebied van epoxy coatings en weten precies aan welke eisen uw epoxy coating moet voldoen. Wij prepareren uw fabrieksvloer nauwgezet en komen de epoxy coating op verantwoorde wijze aanbrengen.