Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

Epoxy vloercoating

Wat maakt een epoxy vloercoating zo bijzonder?

Epoxy vloercoatings zijn nog steeds populair en worden steeds vaker toegepast in diverse industrieën, woningen, winkels en showrooms. Niet zo verwonderlijk, want er kleven een heleboel voordelen aan een epoxy vloercoating. Epoxy vloercoatings hebben een buitengewoon goede hechting op bijna alle ondergronden, hebben een opvallend grote druk- en treksterkte die met gemak die van beton verslaat en zijn goed bestand tegen intensieve belasting van chemicaliën of zware machines en voertuigen. Een ander belangrijk wapenfeit van de epoxy vloercoating is de uitstekende vloeistofdichtheid van het materiaal. Epoxy is het product om vloeren slijtvast en waterdicht te krijgen, mits toegepast op een stabiele en vormvaste ondergrond.

De samenstelling en verwerking van de epoxy vloercoating

In de vloerenbranche wordt eigenlijk altijd gesproken over epoxy, maar epoxy is ook wel bekend onder de naam ‘polyepoxide’. Polyepoxide is een epoxide-polymeer die bestaat uit drie atomen in een ringvormige structuur: één zuurstofatoom en twee koolstofatomen. Op microscopisch niveau zorgt de specifieke verbindingen van deze atomen in de epoxy vloercoating ervoor dat het materiaal zo sterk is. Een polymeer is een molecuul dat bestaat uit een reeks van meerdere identieke of soortgelijke delen (monomere eenheden) die aan elkaar zijn gekoppeld.

Uitharding en droogtijd van de epoxy vloercoating

De epoxy vloercoating is een extreem dunne laag, die ontstaat door op de werkvloer twee componenten bij elkaar te brengen, namelijk de (epoxy) hars en een verharder, die direct na het vermengen op de ondervloer worden aangebracht. Tijdens de applicatie van de epoxy vloercoating, dient de temperatuur van de ruimte minimaal 12 graden te zijn. De vloercoating wordt voor het aanbrengen met de verharder gemengd en gelijkmatig uitgesmeerd over de ondergrond met een roller en een verlengstok. Na achttien uur uitharden, kan er al voorzichtig over de vloer gelopen worden, maar de epoxy vloercoating heeft minimaal 36 uur nodig om echt volledig uit te harden. Epoxy is na droging niet meer elastisch. Dit kan bij sommige toepassingen een nadeel zijn, maar het maakt de epoxy vloercoating tegelijkertijd zeer goed bestand tegen zware belasting.

Wij helpen u de eigenschappen van epoxy vloercoatings optimaal te benutten

Wij zijn al jarenlang overtuigd van de unieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van epoxy vloercoatings. Onze adviseurs denken graag met u mee over de perfecte epoxy vloercoating voor uw interieur of bedrijfsruimte. Samen met u bekijken we hoe we de voordelen van een epoxy vloercoating optimaal kunnen benutten om aan uw specifieke wensen te voldoen.

Zoekt u een epoxy coating of vloerafwerkingssysteem dat past binnen uw budget?

Vraag een offerte aan via info@vloercoatingexpert.nl of bel ons via 020 – 846 36 94.