Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

Epoxyvloer

De gebruiks- en onderhoudsvoordelen van een epoxyvloer

De voordelen van het thermische hardende kunststof epoxy werden al enkele decennia geleden ontdekt in de botenbouw en de vliegtuigindustrie. Al gauw werd duidelijk dat epoxy over ijzersterke eigenschappen beschikte. Zo is het materiaal maarliefst twee keer zo sterk als beton, terwijl het vele malen lichter is. Een epoxyvloer is dan ook perfect te gebruiken bij vloeren die veel te verduren hebben, die goed hard en bestand moeten zijn tegen allerlei mechanische of chemische belastingen. Epoxyvloeren zijn volledig naadloos te leggen en daardoor volledig vloeistofdicht en eenvoudig schoon te houden. Dit maakt een epoxyvloer buitengewoon geschikt voor bijvoorbeeld slagerijen, fabrieken of bakkerijen waar hygiëne op de eerste plaats komt. Een epoxycoating is minder geschikt voor binnenshuis gebruik, maar perfect voor bijvoorbeeld werkplaatsen en garages.

Epoxyvloeren en het verschil tussen coatingsystemen en gietvloeren

Er bestaan verschillende soorten afwerkingen met epoxy als basis. Met een ‘epoxyvloer’ wordt meestal een epoxycoating bedoeld. Deze coating is een vloerafwerking van 0,1 tot 0,3 millimeter dik die volledig naadloos wordt aangebracht. Een epoxy gietvloer is een fractie 5 tot 10 dikker en heeft als voordeel dat het onregelmatigheden in de ondergrond uitvlakt. Het grote voordeel van een epoxy coatingvloer in tegenstelling tot een gietvloer is de lagere prijs. Doordat de coating in een dunnere laag wordt aangebracht en snel verwerkt kan worden, kan de coating ook veel sneller uitharden dan de gietvloer.

Vloercoatingexpert en het veilig aanleggen van epoxyvloeren

Een epoxyvloer aanbrengen is niet geheel ongevaarlijk. Om een epoxyvloer te maken, dienen twee componenten nauwkeurig op de werkvloer te worden gemengd. Het chemische mengproces kent een aantal risico’s. Om deze klus zonder ongelukken te klaren, hebben wij specialisten in dienst die goed zijn opgeleid om met dit epoxyproducten en de bijbehorende verharders te werken. Ons gekwalificeerde personeel werkt volgens vaste procedures en is uiteraard altijd uitgerust met beschermende kleding. Zij weten precies welke veiligheidsmaatregelen nodig zijn om de vloer veilig aan te brengen. Ons personeel zorgt er bovendien voor dat de ruimte voldoende geventileerd wordt om de epoxy op de juiste wijze gecontroleerd te laten uitharden.

De epoxyvloer van Vloercoatingexpert en de verschillende ondergronden

Omdat een epoxyvloer coating in een dunne laag wordt aangebracht, dient de ondergrond te worden voorbehandeld. Voor optimale hechting, moet de ondervloer eerst de juiste ruwheid of juist gladheid krijgen. Ook bij nieuwbouwprojecten is een voorbehandeling nodig. Betonnen ondervloeren worden geschuurd of gekogelstraald voordat een primer voor de epoxyvloer kan worden aangebracht. Door het vlamstralen van verontreinigde oppervlakten, kunnen bijvoorbeeld roestplekken of oude verflagen of coatings worden verwijderd. Met de juiste voorbehandeling kan een epoxyvloer op bijna iedere ondergrond worden aangebracht, zelfs op houten ondervloeren.

Als erkend vloerapplicatiebedrijf denken we graag met u mee over de perfecte epoxyvloer voor uw bedrijf. Samen bekijken we alle mogelijkheden en zoeken we voor u een epoxyvloeroplossing die aan al uw wensen en eisen voldoet.