Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

ESD vloer

De bijzondere eigenschappen van de slimme ESD vloer

ESD betekent Electro Static Discharge. In bijvoorbeeld computerruimtes, operatiezalen en hightech productiefaciliteiten moet het risico op statische elektrische ontlading ten alle tijden worden vermeden. Een ESD vloer voorkomt dat statische ontlading via de vloer wordt overgedragen op mensen of machines. In de elektronica-industrie is het van groot belang dat de productie van componenten beschermd is tegen deze ontlading. Voor juist deze specifieke industrieƫn is de ESD vloer bedoeld. Bij bestaande ESD vloeren, op basis van polyurethaan of epoxy, zorgt de toevoeging van koolstofhoudende deeltjes in de toplaag voor geleiding. Helaas is de verdeling van deze deeltjes niet altijd even gelijkmatig, waardoor er toch spanningsvelden kunnen ontstaan. De moderne uitvoering van de ESD vloer beschikt wel over een gelijkmatige weerstand in de toplaag door het gebruik van polymeeradditieven.

Statische elektriciteit vermijden met de professionele ESD vloer van Vloercoatingexpert

Iedere situatie stelt weer andere eisen aan een ESD vloer. De keuze van een ESD vloer en de meest geschikte preparatietechniek, hangt van verschillende factoren af. Om een ESD vloer aan te leggen, is een volledig vlakke en stofvrije ondergrond nodig. Een primer maakt de ondervloer geschikt voor het aanbrengen van de verschillende geleidende tussenlagen. Industriƫle ESD vloeren, zwaar belast door machines, vragen om een andere oppervlaktestructuur dan een ESD vloer voor bijvoorbeeld een eenvoudige computerruimte. Diverse topcoatings met of zonder antislip toplagen of andere toevoegingen maken een ESD vloer geschikt voor verschillende toepassingen. Een erkende elektricien of installatiebedrijf moet ervoor zorgen dat de koperen strips, de aarde van de vloer, op de juiste wijze in de vloer worden aangebracht. Wanneer alle geleidende lagen op de primer zijn aangebracht, kan de ESD vloer met een gietvloeroplossing worden afgegoten en kan er een extra topcoating worden aangebracht. Een ESD vloer heeft een dikte van 0,5 tot 3 cm.

Laat uw ESD vloer aanleggen door de erkende specialisten van Vloercoatingexpert

Een ESD vloer aanleggen vraagt om de juiste kennis en ervaring. Laat een ESD vloer altijd aanleggen door een erkend applicatiebedrijf; zo weet u zeker dat alle risico op statische ontlading ook daadwerkelijk is uitgesloten en u een vloer krijgt waar u jarenlang plezier van zult hebben. Wij zijn een erkend applicatiebedrijf met jarenlange ervaring in het aanleggen van deze specifieke vloeren. Onze experts weten als geen ander welke ESD vloeroplossing het beste past bij uw situatie. Wij kunnen u alles vertellen over de verschillende toepassingsmogelijkheden. Vloercoatingexpert begeleidt u bij het hele traject van het aanleggen van een ESD vloer. Van de keuze van de meest optimale toepassingen tot aan het volledige uitvoeringsproces en de budgetbewaking. Wij begeleiden u van A tot Z.