Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

Garagevloer

Een epoxy garagevloer van Vloercoatingexpert

Iedere garagehouder, zowel professionele als particuliere, kent het fenomeen van de garagevloer die niet meer schoon te krijgen is. Vooral in garagebedrijven wordt er veelvuldig gewerkt met benzine, olie, vet en agressieve chemicaliën. Vanuit de overheid worden steeds scherpere regels opgesteld die bodemverontreiniging moeten voorkomen. Waar gewerkt wordt, gebeuren ongelukken en zo ontstaan er in de loop der jaren vlekken en beschadigingen die niet meer weg te poetsen zijn. Vlekken trekken in oude garagevloeren, de werkplek wordt er niet frisser op en bovendien bestaat er altijd het risico van blijvende bodemvervuiling. Een epoxy vloercoating is hèt antwoord voor garagehouders die daar structureel iets aan willen doen. De dunne en milieuvriendelijke epoxycoating maakt de ondergrond in één keer vuilafstotend en vloeistofdicht. Gelekte olie of benzine trekt niet langer de vloer in, maar is in een handomdraai van de vloer op te vegen. De epoxy coating zorgt voor een vloer waar u nog jarenlang prima op kunt werken en die het risico op bodemverontreiniging significant verkleind.

Renoveren van bestaande garagevloeren met epoxycoatings van Vloercoatingexpert

Om een perfecte afwerking te garanderen, zal eerst de bestaande ondergrond van de garagevloer onder de loep worden genomen. Met speciale kit worden kieren tussen vloerdelen en wanden afgedicht en indien nodig wordt de ondervloer van de garage gerepareerd of deels vervangen. Om de epoxy coating goed aan te brengen over een garagevloer, is een stabiele ondergrond met de juiste ruwheid noodzakelijk.

Een garagevloer van gewapend beton met een handige afvoergoot voor vloeistoffen is de beste basis. In de praktijk blijkt dat de meeste garagehouders vloeren van minstens 20 jaar oud hebben liggen die al behoorlijk wat te lijden hebben gehad. Om te bepalen wat de staat van uw huidige garagevloer is en om te bepalen welke preparatiemaatregelen nodig zijn, hebben wij de volgende handige checklist voor u:

– Zitten er zichtbare scheuren in de vloer?
– Vertoont de vloer verzakkingen?
– Zitten er openingen in de garagevloer, zoals leidingdoorvoeren?
– Is er voldoende afschot naar putten en goten?
– Kunnen vloeistoffen naar buiten aflopen?
– Wat is de staat van goten en putten?
– Zijn deze putten en goten schoon?

Voor een optimaal eindresultaat, moeten eventuele mankementen aan de garagevloer eerst worden verholpen. Door middel van vlamstralen en schuren kunnen verontreinigingen worden verwijderd. Onze adviseurs kunnen u precies vertellen wat nodig is om uw garagevloer op de juiste wijze voor te behandelen, welke primers u nodig heeft voordat de daadwerkelijke coating wordt aangebracht.