Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

Organische grondstoffen zorgen voor milieuvriendelijke coatings

Organische grondstoffen zorgen voor milieuvriendelijke coatings

Inleiding
Steeds vaker staat het milieu centraal, ook in de coatingbranche en zeker ook bij Vloercoatingexpert. Naast ons enorme aanbod coatings en coatingproducten bieden wij klanten ook speciale biologische coatings. Er zijn diverse alternatieven voor regulieren coatings voor handen, waaronder de bio coating, een coating die op basis van organische grondstoffen wordt geproduceerd. Bio coatings komen tot stand door toevoeging van zogenaamde bio-polymeren, door de extractie van harsen uit bomen of planten. Ook de pigmenten die in deze coatings worden gebruikt worden op milieuvriendelijke wijze toegevoegd.

Wat zijn bio-polymeren?
Als men het heeft over polyurethaan coatings, dan denkt men al snel aan een kunststof product. Oftewel, een soort vloeibare vorm van plastic. Dat is iets te kort door de bocht, want een plastic heeft een andere scheikundige verbinding en opbouw dan het “copolymeer” polyurethaan. Het belangrijke bestanddeel van al deze verbindingen is het koolstofatoom (afkorting C). De koolstofverbindingen zorgen voor de eigenschappen van het product. En net zoals plastics worden polyurethaan coatings uiteindelijk door de chemische industrie gemaakt door grondstoffen uit aardolie te halen. Polyurethaan is een copolymeer, een opeenvolging van vrijwel identiek moleculen waar koolstofatomen deel van uitmaken.

Synthetische polymeren zijn in principe nooit meer te recyclen. Eenmaal gebruikt kunnen synthetische polymeren die uit aardolie worden gehaald nooit meer worden hergebruikt. Heeft men het over een bio-polymeer, dan heeft men het over een polymeer die voor een groot deel afkomstig is van een hernieuwbare, niet-fossiele biologische bron. Theoretisch kan dit alles zijn dat groeit op de aarde, zoals planten, bomen of algen, maar ook voedselafval. Een bio-polymeer is afkomstig van zo’n soort bron.

Milieuvriendelijke bio-coatings van Vloercoatingexpert
Wilt u milieubewust uw vloer behandelen, dan zijn bio-coatings een goed alternatief. Ook kunt u bio-gietvloeren bij ons bestellen. Uiteraard kijken wij goed naar de herkomst van het product, of het productcertificaat wel officieel is en of er inderdaad een organisatie achter zit die echt milieuvriendelijk produceert. Bio coatings kunnen goed passen bij uw eigen bedrijfsvoering of het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zelfs als u een epoxy gietvloer heeft liggen en toch milieubewust te werk wilt gaan, kan een bio coating uitkomst bieden.

Ruim 10 jaar ervaring met bio-coatings en bio-producten
Vloercoatingexpert heeft ruim tien jaar ervaring met allerlei soorten bio-coatings en bio-producten. Samen met onze leveranciers brengen wij milieuvriendelijke coatings op de markt voor particulieren en ondernemers die meer willen doen dan het mondeling uitdragen van goede intenties.

Wilt u meer weten over onze hoogwaardige bio-coatings?
Vraag informatie aan via info@vloercoatingexpert.nl of bel ons tijdens kantooruren.
Tel: 020 – 846 36 94.