Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

Sneldrogende coating en gestroomlijnd uitvoeringsproces bij retailers en winkeliers levert enorme tijdwinst op

Sneldrogende coating en gestroomlijnd uitvoeringsproces bij retailers en winkeliers levert enorme tijdwinst op

Inleiding
Steeds vaker komt het voor dat ons applicatieteam sneldrogende coatings gebruikt om vloeren te verduurzamen. Dit is primair het logische gevolg van de vragen van onze opdrachtgevers. Die willen zo weinig mogelijk productie- en omzetverlies. De opleveringstermijn is nu eenmaal heilig. Denk aan kantoorvloeren of garagevloeren, maar ook winkelvloeren die volcontinu in bedrijf moeten zijn. De meeste moderne coatings zijn, afhankelijk van temperatuurcondities, na 6 tot 8 uur alweer beloopbaar. Dat wil niet zeggen dat ze dan alweer volledig belast kunnen worden. Bij sommige magazijnen en goederenloodsen waar met heftrucks en ander materieel wordt gereden, moet eerst een week worden gewacht voordat de vloer weer volledig functioneel is. Maar voor de meeste winkels, kan een uitvoeringstijd van 48 uur worden gerealiseerd.

Binnen 48 uur een volledig te belasten coatingvloer
Als ervaren coatingspecialisten kunnen wij binnen 48 uur een complete winkelvloer voor winkeliers en retailers voorzien van een volledig functionele en compleet te belasten coating. Gerekend vanaf de tijd dat de winkelvloer ontruimd is. Door de bestaande vloer te behandelen met goede primers of de vloer lichtjes op te schuren, wordt de ondergrond klaar gemaakt voor de uiteindelijke coating. Ons uitvoeringsteam heeft inmiddels zoveel ervaring opgedaan, dat zij precies weten welke coating voor welke ondergrond geschikt is. Vooral bij nieuw opgeleverde betonnen ondergronden in winkels kan het zijn dat we de cementhuid eerst goed moeten behandelen. Ook kunnen we een speciale anti-slip coating toepassen die de vloer erg veilig maakt in het gebruik.

Slopen of opwaarderen van verslechterde ondergronden in winkels
Meestal wordt niet gekozen om verslechterde zandcement dekvloeren te slopen. Dit zou in het uitvoeringsproces teveel vertraging opleveren. Het storten van een nieuwe zandcement dekvloer levert een vertraging van minstens twee weken op (uitharden en drogen). Beter is om een dunne egalisatielaag aan te brengen waarover de coating direct kan worden aangebracht. Beter is nog om de gehele vloer te behandelen met een goede primer. Zelfs op licht verontreinigde ondergronden kan de coating binnen 48 uur worden gerealiseerd.

48 uur, van aanvang tot oplevering van de winkelvloer
Ons uitvoeringsteam gaat meestal als eerste aan de slag bij winkelverbouwingen. De volledige inrichting en verbouwing van de winkel verloopt gladjes als wij op tijd opleveren. Als eerste uitvoeringsteam hebben wij een grote verantwoordelijkheid. Als retailer of winkelier kunt u met ons keiharde afspraken hierover maken zodat daarna alle andere interieurspecialisten aan de slag kunnen. Uiteraard moet u nooit op ons woord geloven. Kijk eens naar onze referentieprojecten en overtuig u zelf.