Bekijk ons portfolio

fotos gietvloer

Klanten aan het woord

prachtige gietvloer foto's

Neem contact op

gietvloer bedrijf

Offerte aanvragen

prijs gietvloer

Wat is een vloercoating?

Onderscheid tussen vloercoatings op basis van gebruikte stoffen

Vloercoatings worden met een extreem dunne laag naadloos met een roller over de ondergrond aangebracht. Doorgaans is de coating maar een fractie van een millimeter dik. Er bestaan in essentie drie verschillende soorten vloercoatings. De epoxy vloercoating bestaat enerzijds uit het thermische hardende epoxy, gebruikt in bijvoorbeeld de vliegtuig- en autoindustrie voor de productie van lichtgewicht composieten en lakken. Anderzijds wordt aan deze epoxy coating een verharder toegevoegd, die zorgt voor de juiste droging en uitharding van de vloercoating. Epoxy heeft als eigenschap dat het zeer hard wordt en zeer goed bestand is tegen allerlei chemische verontreinigingen. Een vloercoating op basis van polyurethaan is wat zachter en flexibeler en wordt vaak toegepast als extra “anti-verkleuringsmiddel” op bestaande coatings of gietvloeren. ook deze wordt door het mengen van twee componenten aangebracht over de vloer. En dan bestaat er nog als laatste de zogenaamde “acrylaat” coating. Meestal wordt bedoeld een gewone acrylaatverf, een product dat meestal niet geschikt is om betonnen vloeren duurzaam mee te behandelen. Epoxy vloercoatings worden vaak toegepast op vloeren van werkplaatsen en fabrieken, waar veel met chemische stoffen en olie wordt gewerkt. De PU coatingvloer wordt veelal binnen woningen, kantoren en woningen toegepast, daar waar vooral geen verkleuring van de vloer plaats mag vinden, vloeren die zeer UV-stabiel moeten zijn.

Multifunctionele eigenschappen en een vloercoating voor elke ondergrond

De epoxy- en polyurethaan coatings van Vloercoatingexpert zijn naadloos, oplosmiddelvrij, reukloos, slijtvast, goed chemicaliƫnbestendig en zeer goed reinigbaar. Ze zijn over verschillende ondergronden toe te passen, zowel bestaande als nieuwe betonvloeren of steenachtige ondergronden. Zelfs over houten ondergronden kunnen onze coatings de vloer extra bescherming geven. Onze coatings kunnen indien noodzakelijk als anti-slipcoating worden uitgevoerd, of als antistatische coating die het mogelijk maakt dat statische elektriciteit snel wordt afgevoerd naar vaste punten in de ondergrond. De vloercoatings van Vloercoatingexpert zijn in honderden kleuren en kleurstellingen te appliceren, geheel op basis van uw eigen wensen en voorkeuren.

De beste prijs-kwaliteitverhouding voor woningbezitters, ondernemers en retailers

De laatste 10 jaar hebben wij onze vloercoatings toegepast voor vloeren in allerlei ruimten, in showrooms, winkels, kantoren maar ook binnenshuis om badkamers of keukens extra glans te geven. Vloercoatingexpert voorziet tevens fabriekshallen en productiecentra van volledige naadloze en chemische weerbare coatings, hoogwaardige producten die hun kwaliteit al meerdere malen hebben bewezen. Wij bieden VVE’s en ondernemersverenigingen speciale kortingen op grotere projecten, zetten handige hulpmiddelen in zoals trajectcontrole en speciale servicecomponenten die het werken met de specialisten van Vloercoatingexpert overzichtelijk en efficiĆ«nt maken. Elke afwerking wordt door ons geheel op maat aangebracht, samen kiezen we het juiste product met de juiste eigenschappen. Onze hoogwaardige coatings zijn inzetbaar voor zowel nieuwbouw- als renovatiedoeleinden.